Как правилно да зазимяваме нашата лодка или яхта

Зазимяването на вашата лодка или яхта е важна процедура, която ще осигури оптималната им безопасност през студените месеци. Зимните условия могат да бъдат тежки за вашия плавателен съд, поради което е необходимо да предприемете няколко важни стъпки, за да гарантирате неговата дълготрайна издръжливост и да предпазите инвестицията си в този страхотен начин за отдих и развлечение. Ето няколко съвета как правилно да зазимяваме нашата лодка или яхта:

Паркинг за лодки и яхти

Изключително важен аспект от успешното зазимяване на лодката ви е изборът на подходящо място за съхранение. Едно от най-добрите места за тази цел е специален паркинг за лодки или морско съхранение. Ние от фирма Булстар разполагаме със слип и паркинг за зимно складиране на лодки и яхти. Той е разположен на площ от 12 декара в непосредствена близост до морето. Паркингът за лодки предлага сухо и защитено пространство, което е от съществено значение през студените месеци.

Влагата и водата могат да нанесат сериозна вреда на вашата лодка, включително корозия, мухъл и замръзване на важни компоненти. Специализираният паркинг за лодки предоставя среда, където рисковете от такива проблеми се намаляват до минимум. Паркингът на Булстар е охраняван, с контролиран достъп и 24- часов видео контрол. Така плавателният ви съд е предпазен от удари, кражби и вандализъм. Освен това, лодката ви е защитена от вредното влияние на слънцето, дъжда, снега и ледените условия. Паркингът за лодки предоставя удобен достъп до вашата собственост. Това означава, че можете лесно да осъществявате редовни проверки и поддръжка на лодката си през зимата без необходимостта да я вадите от водата всеки път.

Професионален сервиз и поддръжка

След като лодката ви е складирана на суша, всяка година тя изисква боядисване и обслужване на двигателя. Ако сте несигурни в уменията си, винаги можете да се доверите на професионалисти. Ние предлагаме и допълнителни услуги като сервиз и поддръжка на съдовете. Така можете да се възползвате от професионална помощ за поддръжка на вашия двигател, електроника и други компоненти.

Ако пък смятате, че сте уверени в уменията си, то ние можем да ви предоставим нужните продукти за обслужване и боядисване на вашата лодка или яхта.

Зазимяването на вашата лодка или яхта включва и внимание към правилното покриване на съда. Изборът на подходящо и надеждно покривало има ключово значение за защитата на вашия плавателен съд от лед, влага и други неблагоприятни условия през студените зимни месеци.

Защо е важно покриването:

  • Замръзване и корозия: Замръзването на вода по корпуса или във вътрешността на моторните лодки може да причини сериозни повреди. Ледът може да повреди корпуса или системите на лодката. Качественото покривало ще предпази съда от тези неблагоприятни влияния.

  • Влага и мухъл: Влагата, която се задържа върху палубата и вътрешността на лодката, може да доведе до образуването на мухъл и плесен. Това не само е вредно за вашата лодка, но може да доведе и до здравословни проблеми за хората, които често използват съда.

  • UV лъчите: Дълготрайното облъчване на съда на слънчева светлина може да повреди боята и материалите на лодката. Покривалото предлага защита срещу UV лъчите и запазва визуалния вид на съда. UV лъчите имат влияние както лятно, така и зимно време!

Как да изберете правилното покривало:

  • Размер и форма: Уверете се, че покривалото е подходящо за размера и формата на вашата лодка или яхта. Трябва да пасва плътно и да покрива целия съд.

  • Материал: Изберете качествено покривало, направено от устойчиви на атмосферните влияния материали като полиестер или винил. Тези материали са водоустойчиви и издържат на UV лъчите.

Правилното покривало за вашия плавателен съд ще предостави надеждна защита през студените месеци и ще помогне за запазването на съдът в добро състояние за следващия сезон. Също така, редовната поддръжка и проверка през зимата са от съществено значение, за да се уверите, че лодката ви е подходящо защитена и готова за използване, когато пролетта настъпи.

Нужни продукти:

Масла и Филтри Quicksilver

Подводни Бои и Основи

Покривало За Лодка

Покривало За Двигател

Translate »
Scroll to Top